Dirigenten

Anna Sandvik (2022 –

Anna Sandvik er ny dirigent i Fermate Vokal fra januar 2022.
Anna er opprinnelig fra Ukraina. Hun har niårig utdanning som musikklærer, sanger, sangpedagog og kordirigent fra lærerhøyskolen og universitetet (Kyiv National University of Culture and Arts). I 2015-2016 studerte hun kordireksjon i Oslo ved Norges Musikkhøgskole.
Før hun flyttet til Norge, jobbet hun 14 år som musikkleder ved kulturavdeling på Kiev National University of Life and Environmental Sciences. Her var hun sangpedagog og musikalsk leder for flere sanggrupper innen folklore, jazz, pop og klassisk.
Etter ett år i Norge, begynte hun å jobbe som kordirigent i et norsk mannskor. Hun dirigerte to mannskor i Buskerud da hun bodde i Drammen. For tiden jobber Anna Sandvik som dirigent i Nittedal Bygdekor, Oslo Seniorkor og Sangkoret Midnattsol.

Tidligere dirigenter

Matthias Isaksen (2019 – 2021).
Matthias er utdannet pianist og dirigent ved Norges musikkhøgskole hos lærere som bl.a. Jens Harald Bratlie, Sigmund Thorp og Anne-Karin Sundal Ask.
Som pianist har han gjort konserter både som solist, kammermusiker og akkompagnatør, med alt fra Barokk til samtidsmusikk.
Som dirigent jobber Matthias hovedsakelig med kor, men han har også gjort større prosjekter med både kor og orkester.
Til daglig jobber han som lektor i musikk og med kor, direksjon og klaverundervisning i tillegg til å freelance som pianist.

Mathias Gran (2018 – 2019).
Mathias er fra Andebu i Vestfold og har rettet deler av sitt dirgentstudium mot tidligmusikk. I tillegg til å dirigere opptrer han ofte som spillende leder, enten fra cembalo eller på kontrabass. Han har ved flere anledninger vært kunstnerisk leder for kammerorkesteret Nordic Harmony, hvor han har jobbet med alt fra Bach til samtidsmusikk. Mathias er en veldig aktiv bassist og har tidligere studert kontrabass under Göran Sjölin ved NTNU, og tar nå timer hos professor Dan Styffe på NMH.

Daniel H Hines (2016-2018).
Daniel Helland Hines (f. 1989) har  studert kordireksjon ved Norges Musikkhøgskole og Hochschule für Musik und Theater i Leipzig sammen med blant andre Vivianne Sydnes, Tone Bianca Sparre Dahl og Mathias Stoffels. I tillegg har han studert klaver ved NTNU i Trondheim med Jørgen Larsen og Mona Spigset.

LivAstrid

Liv Astrid Dahl  (2014-2016).

Liv Astrid fullførte våren 2015 kandidatstudiet i kordireksjon på Norges Musikkhøgskole, under Vivianne Sydnes. Hun er opprinnelig fra Kolbu på Østre Toten, og bor i dag i Oslo. Liv Astrid begynte som kunstnerisk leder av Fermate Vokal høsten 2014, først som vikar, og nå som fast leder.
Siden høsten 2011 har hun dirigert KSX, et kor for tidligere sangere i Kvindelige Studenters Sangforening, hvor hun forøvrig selv synger og fungerer som visedirigent.

Ingrid A. Danbolt – 2009 – 2014.
Ingrid er oppvokst på Gjøvik og Østre Toten, der hun var aktivt med i barnekor og Ten Sing. Allerede som 10-åring var hun med i sin første vokalgruppe, og hun begynte å dirigere da hun var 16.
Ingrid har siden den gang vært aktiv sanger, dirigent og seminarholder. Hun dirigerer for tiden Skedsmo Voices i tillegg til Fermate Vokal.
Hun tok Musikk hovedfag fra Universitetet i Oslo, deretter hovedfag Korledelse ved Norges musikkhøgskole under ledelse av Grete Pedersen, og et år med videreutvikling i direksjon hos Ragnar Rasmussen ved universitetet i Tromsø.
I tillegg til sin kunstneriske virksomhet har Ingrid jobbet som organisasjonssjef i Norges Korforbund (fra 1999-2009), og rådgiver for Kortur.no, en del av reisebyrået Travelmaker (www.kortur.no).

Svallaug Gjersvoll (2001 til 2009).
Hun er utdannet musikk- og vokalpedagog ved Norges Musikkhøyskole. Har i flere år vært utøvende sanger i ulike konsert- /teatersammenhenger, i radio / TV, hatt studiojobber og reist med Rikskonsertene. Har siden 1981 vært aktiv kordirigent og jobbet med både barn, ungdom og voksne.

I tillegg var Robert Skrolsvik (kjent fra bl.a. Bjelleklang) vikar for Svallaug Gjersvoll i noen måneder.
Koret var nok en gang utrolig heldig i sin søken etter Svallaugs etterfølger og fikk fra høsten 2009 enda en dyktig og inspirerende dirgent.

Thorbjørn Lindhjem, bassbaryton – fra ???? til 2001
Studerte i Oslo og Bergen, videre hos Arturo Merlini i Milano og Ettore Campogagliani i Mantua. Operaskolen i Oslo 1966-68 og debut på Den Norske Opera i 1967 hvor han gjorde roller som bl.a. Rigoletto, Scarpia, Sharpless, Germont m.fl.